0 Läs mer >>
En god, krämig och nyttig variant av glass, med banan som grund.
 
Förberedelser:
Skiva 2 brunprickiga bananer och frys in. Fryser man in ex 4 bananer så lägg dem separat för att underlätta när man ska mixa allt.
 
Ingredienser:
2 msk kakao
En svätt mjölk alt. allergivänligt alternativ ex. rismjölk
 
Valfritt: Lägg i chokladknappar när man mixar glassen
 
Gör så här:
1. Ta eventuellt fram bananerna lite innan, men de ska inte tina hela och hållet. 
2. Lägg bananer, kakao och mjölk i en matberedare.
 
-Vill man mixa ex. 4 bananer så gör det i 2 omgångar, jag fick problem med att få allt till en slät smet när              jag tog allt på en gång. Det blev slätt i botten men "smuligt" och samtidigt en klump på toppen med de frysna bananerna trots att jag försökte trycka ner allt i matberedaren. 
 
3. Mixa till en slät smet. 
4. Ät direkt eller lägg genast i en burk/form och in i frysen.
 
Låt stå i frysen tills det fryst ordentligt.
 

Nice cream choklad