En god, krämig och nyttig variant av glass, med banan som grund.
Förberedelser:
Skiva 2 brunprickiga bananer och frys in. Fryser man in ex 4 bananer så lägg dem separat för att underlätta när man ska mixa allt.
Ingredienser:
2 msk kakao
En svätt mjölk alt. allergivänligt alternativ ex. rismjölk
2 msk kakao
En svätt mjölk alt. allergivänligt alternativ ex. rismjölk
Valfritt: Lägg i chokladknappar när man mixar glassen
Gör så här:
1. Ta eventuellt fram bananerna lite innan, men de ska inte tina hela och hållet.
1. Ta eventuellt fram bananerna lite innan, men de ska inte tina hela och hållet.
2. Lägg bananer, kakao och mjölk i en matberedare.
-Vill man mixa ex. 4 bananer så gör det i 2 omgångar, jag fick problem med att få allt till en slät smet när jag tog allt på en gång. Det blev slätt i botten men "smuligt" och samtidigt en klump på toppen med de frysna bananerna trots att jag försökte trycka ner allt i matberedaren.
3. Mixa till en slät smet.
4. Ät direkt eller lägg genast i en burk/form och in i frysen.
Låt stå i frysen tills det fryst ordentligt.