0 Läs mer >>
 
 
Ingredienser:
100 g kött efter smak (kyckling, fläsk, biff eller scampi)
200 g breda risnudlar som stått i blöt i förväg
1 ägg
1 dl sweet chilisås
1 msk soja
1 tsk koloritsoja för färgens skull
1msk socker
1 tsk pressad vitlök
Grönsaker (exemepelvi: vitkål, broccoli och böngroddar)
Jordnötter
Matolja
Chili, efter smak
 
Gör såhär:
1. Häll matolja i en stek-/wokpanna och låt bli varm under ca en minut.
2. Fräs vitlöken tills den fått färg, ca 1 min
3. Blanda ner köttet/skaldjuren och stek tills den nästan är färdigstekt.
4. Knäck i ägget och låt stekas färdigt.
5. Häll i ca 200 g risnudlar per person
6. Häll över sweetchilisås, socker, koloritsoja, soja och blanda ihop.
7. Stek allt i ca 2 min.
8. Häll i grönsaker och låt steka ca 5 min
9. Garnera med jordnötter och ev. böngroddar. 

Pad thai