0 Läs mer >>

Krispiga och goda bollar som inte är  svåra att göra men tar lite tid. 

Recept från Jennys matblogg

Det här behöver du till 25-30 praliner:
25-30 st hasselnötter
350 gram nutella/nötkräm

Garnering:
200 gram mjölkchoklad
75 gram finhackade hasselnötter

Gör så här:
1. Ställ in nutellan i frysen en stund innan, så är den mer lätthanterad. Det går även bra men kylen men då smälter krämen fortare när den ska rullas. 
2. Rosta hasselnötterna 5-6 min i ugnen, 180 grader vanlig ugn. Vissa nötter kan behöva lite mer tid, men inte förlänge då de kan bli brända. 
3. Ta ut och låt svalna ta bort de skalen som lossnar av nötterna.
4. Ta fram Nutellan/nötkrämen från kylen/frysen.
5. Nu till det lite kladdiga momentet: Tryck in en nöt i ca 1 msk kräm och rulla till en boll (behöver inte va helt rund) och lägg på bakplåtspapper. Blir krämen allt för kletig att hantera så ställ in i kylen/frysen en stund till. 
7. Ställ in i frysen minst 30 min tills bollarna är frusna
8. Smält chokladen och låt svalna. Den får inte vara för varmt då den kan få problem att fastna på nötkrämbollen.
9 . Rör ihop chokladen med de hackade nötterna,
10. Ta fram nötkrämbollarna och chokladdoppa dem.
11. Lägg dem på bakplåtspapper och låt chokladen stelna innan du servera dem

Nutellapraliner

0 Läs mer >>
 
Mastig men väldigt god chokladmuffins med massor av choklad i olika former.  
tastemade.com
 
Ingredienser:
50 gram kakao
175 gram vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
225 gram socker
175 gram osaltat mjukt smör
2 stora rumsvarma ägg
1 tsk vaniljextrakt
175 gram/ml mjölk
Chokladbollar ex. Maltesers
250 gram mörka chokladknappar eller hacka egen choklad
250 gram vita chokladknappar eller hacka egen choklad
Chokladsås
 
Glasyr
1 sats chokladganache frosting, se separat recept
 
Använd en köksmaskin med paddelfästet.
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180C  eller 160C för varmluft.
2. Lägg upp muffinsformar på en plåt. 
3. Lägg i kakao, mjöl, salt,  bakpulver och socker i bakmaskinen.
4. Kör köksmaskinen på låg hastighet och låt den blandas i några minuter. Tillsätt det mjuka smöret och låt maskinen gå tills allt blandats ordenligt.
5. Blanda mjölk och ägg separat och vispa tills det är väl blandat.
6. Tillsätt mjölk/äggblandningen till de torra ingredienserna tills allt blandats ordentligt. Skrapa ner ingredienser från skålens kant.
7. Tillsätt chokladen och blanda i ca 20 sekunder.
8. Fyll 3/4 av varje muffinsform.
9. Baka i 20-25 min eller tills en tandpetare dras ut ren.
10. Låt dem svalna helt på galler före frostningen.
11. När det är helt kalla så ta ut mitten på muffinsen och fyll med chokladsås. Du kan använda slutet av ett sugrör eller en äppelurkärnare för att kärna ur dem.
12. Toppa med frosting, chokladkulor och ringla över chokladsås.

Choc on choc on choc

0 Läs mer >>
 

 

Ingredienser: 

1 ½ dl vispgrädde

150 g mörk choklad, grovhackad

 

Gör så här:

1. Koka upp grädden i en kastrull.

2. Stäng direkt av värmen och ta bort kastrullen från värmen.

3. Låt chokladen smälta i grädden och blanda ihop allt till en slät smet. Låt den svalna.

Ställ den i kylen för en fastare konsistens på chokladganachen.

 

 

Chokladganache