Choc on choc on choc

 
Mastig men väldigt god chokladmuffins med massor av choklad i olika former.  
tastemade.com
 
Ingredienser:
50 gram kakao
175 gram vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
225 gram socker
175 gram osaltat mjukt smör
2 stora rumsvarma ägg
1 tsk vaniljextrakt
175 gram/ml mjölk
Chokladbollar ex. Maltesers
250 gram mörka chokladknappar eller hacka egen choklad
250 gram vita chokladknappar eller hacka egen choklad
Chokladsås
 
Glasyr
1 sats chokladganache frosting, se separat recept
 
Använd en köksmaskin med paddelfästet.
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180C  eller 160C för varmluft.
2. Lägg upp muffinsformar på en plåt. 
3. Lägg i kakao, mjöl, salt,  bakpulver och socker i bakmaskinen.
4. Kör köksmaskinen på låg hastighet och låt den blandas i några minuter. Tillsätt det mjuka smöret och låt maskinen gå tills allt blandats ordenligt.
5. Blanda mjölk och ägg separat och vispa tills det är väl blandat.
6. Tillsätt mjölk/äggblandningen till de torra ingredienserna tills allt blandats ordentligt. Skrapa ner ingredienser från skålens kant.
7. Tillsätt chokladen och blanda i ca 20 sekunder.
8. Fyll 3/4 av varje muffinsform.
9. Baka i 20-25 min eller tills en tandpetare dras ut ren.
10. Låt dem svalna helt på galler före frostningen.
11. När det är helt kalla så ta ut mitten på muffinsen och fyll med chokladsås. Du kan använda slutet av ett sugrör eller en äppelurkärnare för att kärna ur dem.
12. Toppa med frosting, chokladkulor och ringla över chokladsås.

Kommentera här: