Nutellapraliner

Krispiga och goda bollar som inte är  svåra att göra men tar lite tid. 

Recept från Jennys matblogg

Det här behöver du till 25-30 praliner:
25-30 st hasselnötter
350 gram nutella/nötkräm

Garnering:
200 gram mjölkchoklad
75 gram finhackade hasselnötter

Gör så här:
1. Ställ in nutellan i frysen en stund innan, så är den mer lätthanterad. Det går även bra men kylen men då smälter krämen fortare när den ska rullas. 
2. Rosta hasselnötterna 5-6 min i ugnen, 180 grader vanlig ugn. Vissa nötter kan behöva lite mer tid, men inte förlänge då de kan bli brända. 
3. Ta ut och låt svalna ta bort de skalen som lossnar av nötterna.
4. Ta fram Nutellan/nötkrämen från kylen/frysen.
5. Nu till det lite kladdiga momentet: Tryck in en nöt i ca 1 msk kräm och rulla till en boll (behöver inte va helt rund) och lägg på bakplåtspapper. Blir krämen allt för kletig att hantera så ställ in i kylen/frysen en stund till. 
7. Ställ in i frysen minst 30 min tills bollarna är frusna
8. Smält chokladen och låt svalna. Den får inte vara för varmt då den kan få problem att fastna på nötkrämbollen.
9 . Rör ihop chokladen med de hackade nötterna,
10. Ta fram nötkrämbollarna och chokladdoppa dem.
11. Lägg dem på bakplåtspapper och låt chokladen stelna innan du servera dem

Kommentera här: