Äppelchips

Jättegoda äppelchips som är superenkla att göra, men man får ha lite tålamod för de ska vara inne i ugnen 3-4 h. Men det är det värt! 
 
Ingredienser:
3-4 äpplen beroende på hur tunna du skär dem
Malen kanel
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 100 grader, både för vanlig och varmluftsugn
2. Skär äpplena i tunnare skivor
3. Lägg på en plåt med bakplåtspapper
4. Pudra över kanel
5. Sätt in i ugnen: 3 h för varmluft eller 4 h för vanliga ugn.
 
Ugn: Jag har testat både vanlig ugn och med varmluft, det är samma temperatur men det tar 1 h längre med vanlig ugn plus att man behöver byta plats på plåtarna om man har flera inne samtidigt.
 
Hur ska jag skiva: Använda osthyvel, kniv eller matberedare. Allt fungerar, det blir bara olika i utseendet och om skivorna är något tjockare kan de bli lite mindre krispiga men fortfarande goda! Man måste inte ta bort kärnhuset, men kärnorna. 

Kanel: Pudra över kanel, inte förmkt som ett brunt lager för då kan kanelen (inte äpplena) få lite bränd bismak.
 
 

Kommentarer:

1 EVELINA:

skriven

Ser jättegoda ut! Tack för receptet!

Svar: Det är de helt klart! :D varsågod!
Sabine Lindqvist

Kommentera här: