Bananmuffins

Goda och fluffiga muffins, fungerar att göra både vanliga eller allergivänliga. Jag har dock enbart gjort allergivänliga, men grundreceptet utgår ifrån vanliga ingredienser. 
 
Ingredienser:
150 g smör eller mjölkfritt margarin
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bikarbonat
4 st ägg
2 st mogna och brunfläckiga bananer. Brunfläckiga bananer ger mer smak
1 msk pressad citron
4 dl (240 g) vetemjöl eller Lailas mjölmix majsbaserad
 
Jag väger smör, socker och mjöl då det ger ett mer exakt resultat.
Gällande varmluft och vanlig ugn: Jag använder bara varmluft, men vad jag har läst så skiljer det 20°C på vanlig ugn och varmluft. Så i detta fall bör man då ha vanlig ugn på 200°C.
 
Gör så här:

1.Mät upp smör och lägg i en bunke. Låt stå framme så att smöret blir rumsvarmt och mjukt.
2.Ställ muffinsformar på muffinsplåten.
3.Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C vanlig ugn (OBS! läs texten ovanför "Gör så här")

3.Rör smör och socker till en jämn smet, gärna med elvisp som du kan använda genom hela detta recept.

4.Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och bikarbonat. Vispa ihop till en jämn smet (ca 5-10 sekunder med elvisp).

5.Blanda i äggen ett i taget under kraftig omrörning (ca 5-10 sekunder med elvisp för varje ägg). 

6.Skala bananerna och mosa dem med en gaffel på en tallrik och tillsätt citronsaften.

7.Tillsätt bananmoset och vetemjöl och rör snabbt ihop till en jämn smet. (Rör ihop för hand eller med elvisp på lägsta hastighet, rör/vispa inte längre tid än att det är blandat.)
8.Fyll muffinsformarna till ¾ med smet.
9.Grädda mitt i ugnen 15 minuter.

Recept från recepten med några ändringar

Kommentera här: