Inspiration till muffins

Då jag mest gör allergivänliga muffins så har jag även testat att göra cream cheese frosting som blev kalasgod.
 
Ingredienser:
200 g osaltat smör, rumstemperat
3 2/3 dl (200 g) florsocker 
300 g färskost, alternativ för den som är allergisk finns Astrid och aporna eller Tofutti sojamjukost som finns bl.a. på Ica.  
1 msk (12g) vaniljsocker
Man kan lägga tillvalfri färg, strössel och/eller bär.
 
Blanda ihop allting, och ställ kallt en stund vid behov. Använder man allergialternativet så kan den ha en tendens att mjukna/"smälta" fortare än vanlig frosting så man får jobba lite fortare med den.
Det går finfint att frysa frostingen 
 
Mer inspiration:

Denna frostingen är helt vit, alltså vitare än vanlig froting. Klicka på bilden så kommer ni till källan.
 

Har inte testat men man bör kunna göra vanlig frosting, lägga till svart hushållsfärg och/eller aktivt kol (finns exempelvis att köpa här eller här, vet inte om det finns i butik någonstans)

Kommentera här: