Kyckling- och baconpaj

Hittade en god paj i Jennys matblogg, dock gjorde jag vissa tillägg som blev kanon
 
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g rumsvarmt smör
2 msk kallt vatten
 
Fyllningen:
400-450 gram kycklingfile
2 pkt gram bacon
1 gul lök
1 burk champinjoner (tror jag använde en stor burk á 400g, då jag är väldigt förtjust i champinjoner i mat)
3-4 dl creme fraiche (fetthalt 34%)
2 msk chilisås
100 gram valfri creme bounjour ost
Salt, peppar
Vitlökspulver, ev vitlökspeppar och lökpulver
 
1 dl riven ost
 
Gör så här:
1. Ställ ugnen på 200 grader
2. Rör ihop alla ingredienser till pajdeg och platta ut i pajformen (22-24 cm)
3. Förgrädda i 10-15 minuter i nedre delen av ugnen
4. Strimla kycklingen, klipp bacon och bryn tillsammans. 
5. Hacka lök och bryn tillsammans med champinjoner.
6. Rör ner lök och champinjoner i kyckling och baconen. 
7. Rör ner creme fraiche, creme bounjour och chilisås
8. Smaka av med kryddorna
9. Låt sjuda upp tillsammans innan du lägger ner det i pajformen, strö över ost och grädda i 20-30 min eller tills pajen är gyllen brun.
 
 

Kommentera här: