Vit chokladfudge

 
Så fantastisk god och jätteenkel att göra! 
Recept från Jennys matblogg
 
Ingredienser: 

3 dl grädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
180 gram med vit choklad
Strössel, daimkulor eller liknande

Bra att ha: kökstermometer eller sockertermometer

Gör såhär: 
1. Klä en form cirka 15x15 cm med bakplåtspapper. Om man inte har en form i den storleken: Då smeten är så pass tjock så kan man vika ihop ett bakplåtspapper och sätta klämmor lr liknande på utansidan för att hålla ihop formen, placera på ett fat eller liknande.
2. Mät upp grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp till 120 grader.
3. Ta bort från plattan, bryt och vänd sedan ner chokladen och smöret i den heta smeten och rör tills smeten är jämn och blank.
4. Vänd ner fudgesmeten i formen och strössla över chokladkulorna. Ställ sedan kallt över natten.
5. Skär sedan lagom stora munsbitar med en vass kniv.

Kommentera här: